Amnesty op  de kerstmarkt  in Roden en in kerken Roden en Leek

 

 


Ook dit jaar zal Amnesty Leek Noordenveld weer op de kerstmarkt in Roden aanwezig zijn
op zaterdag 8 december. We zullen er zelfs met twee kramen staan, samen met vrijwilligers van Vluchtelingen Werk Roden. De kerstmarkt valt bijna samen met 10 december, de internationale dag van de Rechten van de Mens!


Ondanks dat het vorig jaar ten tijde van de Weihnachtsmarkt een koude, natte dag was, was de Amnesty-werkgroep  wel enthousiast over de Albertsbaan als plek waar de markt gehouden werd. Tussen alle gezelligheid van kerstverlichting, lekkere hapjes en drankjes en muziek werd aandacht gevraagd  voor mensen die vervolgd werden in deze tijd. Dit jaar vragen we aandacht voor de filippijnse senator Leila de Lima, die vastzit in de gevangenis alleen omdat zij haar mening over de mensenrechten gaf.


De tweede actie betreft de venezuelaanse Geraldine Chacón , die opgepakt en bedreigd werd door haar eigen regering, omdat zij vocht tegen het onrecht wat ze zag in haar land.


Voor beide acties zullen petitielijsten in de stands liggen, waarbij we hopen dat vele mensen deze zullen ondertekenen.
Daarnaast zullen veel mooie kaarten en kaarsen verkocht worden; hiervoor betaald u inclusief ook voor het werk van Amnesty International!
In De Hoeksteen, kerk te leek, zal op zondag 9 december een tafel in de kerk staan met dezelfde producten en petitielijsten. In de PKN-kerk “Op de Helte” in Roden zal een zelfde stand op zondag 16 december in de kerk aanwezig zijn.


Dit jaar viert Amnesty Nederland haar 50-jarig bestaan; de vraag is aan ons allen of dit een reden is voor feestvieren en/of voor extra actievoeren voor mensenrechtenactivisten die overal ter wereld bedreigd worden…  Helaas bestaan er nog steeds vele bedreigingen van mensenrechten, zodat de werkgroep zeker extra werkgroepleden wil verwelkomen om deze acties te kunnen blijven organiseren!

 

 


Hoe dan ook;

Amnesty ziet u graag haar stands bezoeken in december! 

Onze facebookpagina

Facebookpagina Amnesty Nederland