Kinderrechten

 

 20 november 2017 - de dag van de Kinderrechten

 

Een verhaal van werkgroeplid Nelleke over het scholenwerk rondom de dag van de Kinderrechten op 20 november:


Het huis staat ineens vol met dozen, grote dozen... Nieuwsgierig ga ik op zoek naar de inhoud. En wat ben ik tevreden, alweer heel prachtig werkmateriaal van Amnesty voor het basis- en voortgezet onderwijs.


Het is een schrijfmarathon. Voor/over mensen die onterecht gevangen zitten. Of we dat met het materiaal willen doen, van: gele Amnesty pennen, een verwijzing waar we naar toe kunnen schrijven, vlaggetjes om de klas te versieren en ter inspiratie, een ingevouwen doosje, als een thuis, schrijfpapier, kaarten met voorgedrukte tekst zodat je er je naam onder kan zetten... Het is dat het geen vrolijk onderwerp is, maar de vrolijke uitdossing van Amnesty nodigt je zo uit om maar te beginnen, te schrijven voor al die mensen.


Nu nog het verdelen van de dozen onder de werkgroep leden en de scholen, aan de slag maar. Vrijheid kost tijd. Vrijheid is onbetaalbaar.


De kleuters spelen buiten met de bladeren en wijzen: kijk daar is de deur. Daar ga ik met mijn pakket voor de Kinderrechten-dag van/voor 20 November 2016. Vriendelijk en attent wordt ik ontvangen, ondanks dat ik zomaar binnen val. Er wordt geluisterd door de directrice en de leerkracht, aandachtig bekijken ze het materiaal. Mijn verhaal kan ik binnen vijf minuten doen, de doos met inhoud vertaalt zichzelf.

 

“Ehhh…” er wordt even naar elkaar gekeken ter overleg van de dames en een agenda tevoorschijn gehaald, nou maar na de Cito-toets dan maar... Een datum wordt geprikt voor een gastles in mei 2017, het lijkt nog zo heel ver weg, maar toch, het staat er.

 

Helemaal gelukkig door hoe alles verliep verlaat ik de school weer, op naar de volgende, uitgezwaaid door de kleuters in de herfstbladeren.

Onze facebookpagina

Facebookpagina Amnesty Nederland